Η Στεφανία Ι. Σουλή αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια (Υπουργείο Δικαιοσύνης) σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις (Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς & Toolkit Company). Έχει εξειδικευτεί περαιτέρω στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση (ΚΕ.ΔΙ.Π & MiKK.e.V).

Από το 2001 διατηρεί δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας και δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα με τη μαχόμενη δικηγορία εργάστηκε στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων - Υπουργείο Εσωτερικών, ως νομική σύμβουλος στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (2003-2004) και στο Συμβουλευτικό Κέντρο για θέματα Βίας Κατά των Γυναικών, στον Πειραιά (2005-2009). Παρέχει νομική συμβουλευτική σε θύματα βίας στην τηλεφωνική γραμμή βοήθειας και υποστήριξης της Μη Kυβερνητικής Οργάνωσης  WIN –  HELLAS. (2012 - έως σήμερα).  

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Eνηλίκων στο ΙΝΕΠ- Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης - Υπουργείο Εσωτερικών και από το 2006 συμμετέχει ως εισηγήτρια σε ημερίδες και συνέδρια και ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων και επαγγελματιών σε εκπαιδευτικά σεμινάρια για θέματα βίας κατά των γυναικών και ισότητας των φύλων.

Συγγραφική δραστηριότητα: 1) "Αθέατη βία - Η αγάπη δεν πρέπει να πονάει", Οδηγός αυτοβοήθειας για κάθε γυναίκα, εκδόσεις Ψυχογιός (2010), 2) Οδηγός Νομικής Συμβουλευτικής με την Οπτική του Φύλου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων - Υπουργείο Εσωτερικών (2011) και 3) "Λιβιάχοβο λένε το μοιρολόγι", Μυθιστόρημα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα -μαρτυρία για τον Εμφύλιο, εκδόσεις Πελασγός (2016)